Levi Restaurants

Kassajärjestelmä Levi Restaurants Restaurangchef Heli Lehtinen är nöjd med det lättanvända backoffice-programmet samt den flexibla rapporteringen.

 

 

Levi Restaurants – Effektiv rapportering eliminerar svinn

 

I Levi Restaurants backrestauranger förutser man åtgången med hjälp av kassasystemets rapporter.

Oy Levi Restaurants Ltd är ett restaurangföretag som ägs av Levi Ski Resort och som driver flera backrestauranger året runt. Levi Restaurants har åtta restauranger: V’inkkari, Cafe Tanja, Horizont, Draivi, Paviljonki, Sivakka, Alpine Café och Palovartija. 

Restaurangerna betjänar sina kunder mångsidigt. Dagligen säljs mycket mat, varm choklad och munkar. Matutbudet är snabbmatsbetonat: Sivakka serverar hamburgarmåltider, medan Draivi och Horizont erbjuder pizza och populära kycklingkorgar. Palovartija (”Brandvakten”) är en gammal brandvaktstuga uppe på toppen av Levi som numera får tjäna som en samlingsplats för slalomåkarna. I Alpine Café serveras husmanslunch. V’inkkaris legendariska After Ski kan man njuta av under vårvintern och här är det viktigaste inte att äta, utan att ha kul.

Kostnadseffektivitet med modernt kassasystem

Levi Restaurants har använt Winpos kassasystem i 4 år. – För närvarande har vi 18 kassapunkter och 5 tabletkassor som används vid promotillfällen och kortvariga försäljningspunkter, berättar Levi Restaurants restaurangchef Heli Lehtinen.

- Winpos lämpar sig väl för våra behov. Vi har varit nöjda med backoffice-programmet och verksamhetsuppföljningen samt -styrningen som systemet möjliggör, berättar Lehtinen och fortsätter: - Backoffice-programmet är tydligt och behändigt. Speciellt rapporteringsegenskaperna är flexibla. Vårt gamla system spottade ut en stor hög papper varje morgon. Nu skickas de rapporter som körs ut nattetid till e-posten. För restaurangerna har jag gjort en produktrapport, som varje natt kör ut en lista över de produkter som sålts föregående dag. Rapporten har helt klart påverkat både svinn och vinst. Vintertid har vi att göra med stora volymer, och rapporten har hjälpt oss planera mängderna för följande dags munkstekning eller lunchtillagning. Rapportdelen i programmet innehåller ett brett utbud av rapporter för olika behov och rapporteringen är absolut den bästa delen av systemet.

Levi har medvind

Det går strålande för Levi och hela Lappland, vilket också påverkar Levi Restaurants, som inte har många lugna dagar i sina restauranger. Företagets omsättning är ca 4,2 miljoner euro. Restaurangerna har besökare från många länder. De flesta besökarna kommer förutom från Finland från Central-Europa, Norge, Storbritannien och Ryssland.

- Vi utvecklar verksamheten hela tiden. På sommaren ska vi öppna en glasskiosk i Levi Activity Park och inleda en fullständig renovering av Café Tanja.

 

 

Mera information:

Ta kontakt och boka en produktdemo