Fondis Restaurants

Mångsidiga Fondis i Vasa håller jämna steg med utvecklingen inom kassa- och betalningsteknologin

 

Fondis2

Fondis Restaurants hör till de populäraste restauranghelheterna i Vasa. Den mångsidiga och ungdomliga restaurangmiljön i hörnet av Vasa torg består av restaurangen Brasserie  & Bar Fondis, nattklubben Fontanaclub och puben El Gringo. Till helheten hör också en separat golfrestaurang. Fondis har sammanlagt 1600 kundplatser. Den moderna restaurangen kan centraliserat följa upp sin verksamhet med hjälp av sitt Winpos kassasystem.

Samarbete allt viktigare i branscher där utvecklingen sker snabbt

Fondis Restaurants inledde sitt samarbete med Winpos för 5 år sedan då man ville modernisera och centralisera restaurangens kassatjänster.

- Fondis är en oerhört viktig kund för Winpos. Bägge parter har en vilja att utveckla systemet och gå i främsta ledet i utvecklingen. Vi har fått mycket värdefull feedback direkt från Fondis. Winpos har snabbt utvecklats till en av de främsta leverantörerna av restaurangsystem i Norden, och en av orsakerna till detta är vår förmåga att lyssna på kundens behov, reagera och utveckla kassalösningarna i snabb takt, säger Winpos försäljningschef Jouni Mäkynen.

Fondis restaurantsPå fotot: Fondis restaurangchef Jaakko Isokangas och Winpos försäljningschef Jouni Mäkynen

Varje restaurangföretagare borde få veta i realtid hur det går för företaget

Idag har restauranghelheten i bruk över tio kassapunkter i tre olika våningar. Restaurangmiljön är under ständig utveckling. Fondis Restaurants VD Susanna Ristiluoma är ivrig att prova på nya saker och har alltid varit bland de första att testa Winpos nya egenskaper och tjänster.

I maj integrerades Fondis kassasystem med det elektroniska ekonomisystemet Procountor, vilket innebär att data skickas direkt från kassasystemet till ekonomisystemet.

- Det här är dagens melodi, varje företagare borde ha koll på hur det går för företaget, säger Ristiluoma. - Tack vare integrationen kan jag i realtid följa upp vår restaurangverksamhet via det elektroniska ekonomisystemet.

Snabb betjäning allt viktigare

Under den senaste tiden har man i restaurangbranschen fäst allt mer uppmärksamet vid snabb och flexibel kundbetjäning. Produkter som mobila betalterminaler och trådlösa tabletter har varit högaktuella.

”Kassa- och betalningsteknologin utvecklas ständigt och kunderna vill ha allt snabbare betjäning. Både kassaanvändningen och betalningen ska ske snabbt i en restaurang. En enda överflödig tryckning vid kassan eller på betalterminalen kan leda till frustration", konstaterar Mäkynen. Den senaste trenden i branschen är mobilbetalningar.

Den första finländska restaurangen som använder sig av mobilbetalningar i sitt kassasystem

Winpos och Fondis senaste gemensamma projekt inleddes i början av maj då Fondis som första finländska restaurang tog i bruk Danske Banks MobilePay som ett i kassasystemet integrerat betalningssätt.

- Jag blev eld och lågor då jag hörde att applikationen utvecklades även för företagsbruk och vi erbjöds chansen att bli den första restaurangen i Finland som accepterade mobilbetalningar. MobilePay har redan varit i bruk i över tre år på konsumentsidan, vilket betyder att de första stegen tagits och att våra kunder redan behärskar användningen av appen. Jag har redan länge följt med hur flitigt våra kunder använder MobilePay för att överföra pengar sinsemellan. Det kändes väldigt logiskt att vår restaurang också skulle börja ta emot mobilbetalningar. Jag tror att det här snabba betalningssättet kommer att växa explosionsartat i restaurangbranschen, säger Ristiluoma.

Fördelen med Danske Banks MobilePay är att appen kan laddas ned av bankens alla kunder och att den fungerar i alla smarttelefoner. Den övre gränsen för kontaktlösa betalningar är 25 €, vilket är aningen lågt för restauranger. Med MobilePay kan kunden betala upp till 500 €.

Jouni Mäkynen och Susanna Ristiluoma tror att samarbetet kommer att fortsätta i form av olika intressanta projekt. Följande projekt av intresse kunde t.ex. vara att ta i bruk mobila servitörterminaler. 

 Mobilepay Winpos

 

 Mera information:

Ta kontakt och boka en produktdemo