Life

Winpos kassasystem sätter fart på ditt lager


Hälsokostaffärernas flaggskepp Life som är känt för sin goda kundbetjäning har redan över 20 år på nacken. Ca 75 av Life-kedjans butiker använder Winpos kassasystem och en del av butikerna har även i bruk Winpos flerbutikslösning. De första butikerna som hösten 2005 tog i bruk flerbutikslösningen var Life Vita-Kunto Oy i köpcentret Hansa i Åbo samt köpcentret Mylly i Raisio.

Winpos flerbutikslösning förbättrar kundbetjäningen och ökar produktiviteten

De långvariga hälsokostköpmännen Jan och Leena Blomqvist har efter en generationsväxling hunnit verka som köpmän för Life Vita-Kunto Oy i nio år. Företaget har verkat i 26 år. Paret Blomqvist driver förutom Life Vita-Kunto Oy även en annan Life-butik i köpcentret Mylly i Raisio och därför kändes det naturligt för dem att ta i bruk en flerbutikslösning. Tack vare denna lösning kan köpmännen följa de båda butikernas försäljning i så gott som realtid.

Rätt produkter på rätt plats vid rätt tidpunkt

– Det bästa med systemet är lageruppföljningen i realtid som underlättar beställningsrutiner och lagerhantering. Det är också enkelt att göra prisändringar och skapa kampanjer i båda butikerna från ett ställe. Försäljningshistoriken på artikelnivå underlättar märkbart beställning och uppskattning av beställningsmängder, säger Jan Blomqvist. Idag ska informationen vara lättillgänlig så att man kan koncentrera sig på det centrala, dvs. kundbetjäning och försäljning.

Life- kedjan erbjuder kvalitet och sakkunnig betjäning

Det krävs även sakkännedom och intresse gentemot den egna branschen. Paret har redan 13 års erfarenhet av hälsokostbranschen. Leena är utbildad fytonom, vilket är den högsta möjliga utbildningen inom hälsokostbranschen. Jan har införskaffat sig sin gedigna erfarenhet från varierande uppgifter inom butiksbranschen innan han på heltid började jobba inom familjeföretaget. I de båda Life-butikerna får kunderna åtnjuta såväl god kundbetjäning som ett brett kvalitetssortiment. - Alla naturprodukter är noggrannt testade och trygga. Om kunden frågar efter en produkt som råkar vara slut kan vi med hjälp av Winpos flerbutikslösning snabbt och enkelt göra en lageröverföring mellan butikerna i Raisio och Åbo, säger Blomqvist nöjt.

Utmärkt och flexibel samarbetspartner

Blomqvist har fått delta i utvecklingen av Winpos flerbutikssystem. - Särskilt i pilotskedet hade jag mycket kontakt med Winpos och vi samarbetade mycket kring produktutvecklingen. Många förbättringar i programmet har gjorts utgående ifrån våra användarerfarenheter. Winpos har varit en utmärkt och flexibel samarbetspartner.

 

Mera information:

Ta kontakt och boka en produktdemo