Årets restaurang satsar på kvalitet inom alla områden

07.06.2017

Suomen Gastronominen Seura har gett restaurangen Grön erkännandet Årets restaurang 2017. De grönsaksbaserade portionerna i kvartersrestaurangen görs på nordiska råvaror och på det som naturen har att erbjuda för årstiden i fråga. Inför vintern både lägger man in och torkar örter, svampar och bär. Restaurang Grön är Lauri Kähkönens och Toni Kostians första egna restaurang. Restaurangen med 24 kundplatser har ett öppet kök, är inrett i skandinavisk stil och atmosfären är avslappnad.

 

Ett modernt kassasystem som stöd för en kvalitativ restaurangverksamhet


Förutom med den utsökta maten, vill man överraska kunden även med utmärkt service i restaurangen. – Professionell personal innehar givetvis den största rollen då det kommer till service, men ett fungerande kassasystem i bakgrunden är ett viktigt element, som både snabbar upp och underlättar servicen. Vi har samarbetat med Winpos i ett halvt år och varit mycket nöjda med systemet och servicen, säger Lauri Kähkönen, den ena parten av ägarduon.

- Winpos passar såväl små restauranger som större miljöer med kedjehantering. Kassasystemet utformas alltid enligt kundens önskemål och är lätt att utvidga med nya funktioner, verksamhetsplatser eller integrationer. Grön använder en standardversion av Winpos restaurangsystem berättar försäljningschef Reijo Rantanen och fortsätter; - Grön är ett ypperligt exempel på hur man lyckats med verksamheten på alla plan. Enbart utmärkt mat garanterar ingen succé om portionerna inte når borden i tid, säger Rantanen. Även miljö och personlighet är viktiga faktorer. Lauri Kähkönen uppmanar restaurangerna att mera vågat förverkliga sina personliga visioner. – I nuläget är det ett bra flow i branschen, många nya personliga ställen säger Kähkönen ivrigt.

 

Uppmärksamheten fästs vid snabbare service inom restaurangbranchen


- Winpos har lyssnat på sina restaurangkunder och utvecklat ytterligare funktioner för att snabba upp hantering av mat- och dryckesbeställningar. I systemet som Winpos erbjuder förlyttar sig kundens beställning till köket allt snabbare och tydligare. Som ett alternativ eller som en kombination kan vi erbjuda både köksprinters och/ eller köksdisplayer. Varje insparad sekund räknas och blir i slutändan inbesparingar i personalkostnaderna samt medför en snabbare service, vilket i sin tur betyder bättre kundservice och kundcirkulation, konstaterar Reijo Rantanen.

De nya funktionerna intresserar även Kähkönen. - Grön lever och utvecklas hela tiden. Vi strävar jämt till att utveckla vår verksamhet och service och har som mål att restaurangupplevelelsen ska bli ännu intressantare. 


Restaurant Grön
Gå till "Nyheter"

Ta kontakt och boka en produktdemo